selectie van onze producten
zonnepanelen wat zijn dat eigenlijk?
Een zonnepaneel (of fotovoltaïsch paneel) zet met behulp van fotovoltaïsche cellen een deel van de fotonen uit het zonlicht om in elektriciteit. Zonnecellen zijn meestal gemaakt van silicium. Dat silicium bestaat uit twee lagen. Onder invloed van licht wordt elektrische spanning opgewekt tussen de lagen.

wij kiezen 3 typen
De 3 panelen die wij aanbieden hebben ieder een kwaliteit die er uit springt. Zo bieden wij altijd een paneel dat past bij jouw dak.
vermogen
Wil je het hoogste vermogen, dan hebben wij een premium paneel met veel wattpiek. Dit gebruiken we ook op daken met beperkte ruimte.
veelzijdig
Het meest gekozen paneel heeft de ideale mix van kracht, esthetiek en prijs. Het is het paneel wat je op de foto ziet. Full black, oersterk en met een goede prijs dus.
goedkoop
Voor grote daken wijken we uit naar een paneel met minder garanties, maar een aantrekkelijke prijs. Je levert dan in op garantie, maar de prijs per wattpiek wordt lager.

wat doet een omvormer?
Bij het minder functioneren van één paneel, door bijvoorbeeld schaduw of minder zon, gaat dat ten koste van alle andere panelen. Dit noemen wij ook wel ‘het kerstboom-effect’, doet één lampje het niet, dan doen alle lampjes het niet. Een serieel systeem is goedkoop, maar gaat dus ten koste van je opbrengst.
Bij een parallelschakeling worden de zonnepanelen niet achter elkaar (zoals bij serie) maar naast elkaar aangesloten. De plussen op de plussen en de minnen op de minnen. Elk paneel werkt individueel en heeft dus nooit last van een ander paneel dat minder presteert, door bijvoorbeeld schaduw.
wat gebeurt er in huis?
omvormer
In het geval van een externe omvormer wordt het kastje geplaatst bovenin de woning, vlak bij het dak. Dat is om spanningsverlies tegen te gaan. Zelf werken wij (bijna) altijd met een parallel schakeling waardoor de omvormer niet nodig is. Dan plaatsen we dus niets in huis.
bekabeling
We ontnemen je alle lasten door je vanaf het eerste contactmoment alle zorgen uit handen te nemen. Tijdens het adviesgesprek neemt onze adviseur jou onder zijn/haar vleugel en helpt jou – de voor jou – best passende keuze te maken. En dan? Simpel, dat laat je over aan ons.
meterkast
Via een groepenkast wordt de omvormer aangesloten op een vrije groep, zonder tussenkomst van verbruikers. Alle apparaten en kabels zijn op deze manier goed beveiligd tegen overbelasting. Is er geen vrije groep? Dan maken we die kosteloos.
waar gaat de stroom heen?
De zonnestroom die je opwekt, wordt direct gebruikt in huis, maar er gebeurt wat anders als je niet thuis bent of bijvoorbeeld op vakantie. Die stroom moet ergens naar toe.
Op je energierekening staat hoeveel stroom je hebt afgenomen van je leverancier. Daarvan wordt de energie die je het gehele jaar hebt opgewekt één op één afgetrokken. Deze aftreksom noemen we salderen. Salderen is alleen mogelijk wanneer je beschikt over een geschikte elektriciteitsmeter.
Om te kunnen salderen, moet je meter registreren hoeveel je levert aan het net en hoeveel je afneemt van het net. De netbeheerder is verplicht om ervoor te zorgen dat je daarvoor een geschikte meter hebt. Als je meter niet geschikt is, wordt er een nieuwe meter aangevraagd. Je oude meter wordt dan vervangen.

gewoon bij jou thuis
aanbod van A tot Z
van advies tot uitvoering
Begin nu met
besparen!
vraag een gratis adviesgesprek aan en ontdek hoeveel jij gaat besparen!
Check wat jij kunt besparen
Doe de gratis dakscan!
vrijblijvend adviesgesprek