installatie

De beste installatie teams

eigen teams

Ervaren installateurs

Zelf Besparen werkt samen met ervaren installateurs. Deze worden geselecteerd op basis van o.a. ervaring, kwaliteit en service. Wij weten dat een huis de basis is en daarom gaan we daar extra voorzichtig mee om. De installateur vult na de installatie een uitgebreid opleverdocument in zodat je een installatierapport hebt met alle werkzaamheden. 

Zonnepanelen binnen 4 weken op uw dak
advies op maat

gewoon bij jou thuis

wij gaan voor kwaliteit

kwaliteit, tot in de details aan toe

totale ontzorging

van adviesgesprek tot uitvoering

Installatie
stapsgewijs

De installatie dag

Het is zover: jouw zonnepanelen worden vandaag geïnstalleerd. De monteurs verzamelen alle benodigde spullen uit het magazijn en vinken dit af. Met een volgeladen bus vertrekken ze naar jou. 

Materialen
Monteurs gebruiken bijvoorbeeld dakhaken en rails als montagematerialen. De zonnepanelen worden op de rails gemonteerd. Tot slot leggen we de kabels naar de plek van de omvormer of direct naar de meterkast. Heb je een plat dak? Dan plaatsen ze eerst de onderconstructie die we veilig verzwaren. Vervolgens monteren ze de zonnepanelen zodat ze de komende jaren stevig vastzitten.

Kabeltraject
Er wordt een kabel getrokken van de zonnepanelen naar je meterkast. Heb je een aparte groep voor je wasmachine? Dan kunnen we bij systemen met een maximaal vermogen van 3000W in de buurt van de omvormer een PV verdeler plaatsen in plaats van je bestaande stopcontact. We zorgen dat alles in orde is: van het kabeltraject tot de nodige aanpassingen in je meterkast. En als je wil, vernieuwen we ook de meterkast.

Afronding
Zodra de installatie klaar is, nemen we alles rustig met je door. Stel zoveel vragen als je wilt. Ben je helemaal tevreden met je installatie? Dan teken je het opleverrapport. Onze specialisten op kantoor checken het opleverrapport.

monitoring

Zorgeloos opwekken

Van de installateurs ontvang je de inloggegevens voor monitoring van de opbrengst van je zonnepanelen. Je kunt je systeem 24/7 monitoren via een desktop of app. Daarnaast lezen wij je systeem ook uit, zodat we een storing op afstand kunnen herkennen. Je kunt je energieproductie volgen, de status van je systeem bewaken en je gegevens delen met familie en vrienden, allemaal vanuit een eenvoudige, gebruiksvriendelijke applicatie.
Installatie van een zonnepaneel
advies op maat

gewoon bij jou thuis

wij gaan voor kwaliteit

kwaliteit, tot in de details aan toe

totale ontzorging

van adviesgesprek tot uitvoering

advies op maat

veelgestelde vragen

Op het moment dat de salderingsregeling tussen 2025 – 2030 wordt afgeschaft houdt dat in dat je niet meer kan terugleveren aan het net. Echter hoef je hier niet van te schikken omdat wij een toekomstgerichte oplossing bieden met thuisbatterijen. Ons Enphase systeem is speciaal ontwikkeld voor toekomstgerichte oplossingen en is makkelijk aan te sluiten op thuisbatterijen. Voor de komende jaren kun je dus nog met een gerust hart terug leveren aan het net. Zelf Besparen zal ook ik in de nabije toekomst thuisbatterijen gaan leveren. Zo garanderen wij jouw partner in duurzaamheid te blijven tijdens alle ontwikkelingen op de markt.

Nee, tijdens de installatie wordt er niet in het dak geboord. Wij willen ten alle tijdenlekkage voorkomen. Bij een schuin pannendak bevestigen wij onze dakhaken aan de panlatten van het dak en zorgen wij ervoor dat alles stevig vast gemonteerd wordt. Heb je een plat dak? Dan plaatsen wij de zonnepanelen op ons installatiemateriaal dat in een hoek van 13 graden ligt. Dit verzwaren wij met ballast zodat ook tijdens een storm de panelen op je dak blijven liggen en geen schade aanrichten. Op deze manier garanderen wij dat zowel de montage als de zonnepanelen 25 jaar mee gaan.

Op al onze producten bieden wij 25 tot 30 jaar garantie. Dit is een aardige lange periode. Daarom is zelf besparen aangesloten bij het SGZE garantiefonds. Dit houdt in dat wanneer zelf besparen failliet zou gaan, het SGZE alle garantievoorwaarden overneemt. Voor meer informatie over het SGZE helpen wij je graag telefonisch verder of neem een kijkje op www.sgze.nl

Het verschil tussen de panelen is nihil. Dit komt doordat de panelen allemaal in China geproduceerd worden. Wanneer de paneel een bepaalde look heeft of vanuit een Europees land verzonden/geleverd wordt, noemt men dat een Europees paneel. Daarom is Zelf Besparen groothandelaar partner van HaiTai en worden jouw panelen verzekerd van altijd voorraad en hoogste kwaliteit.

Storingen zijn altijd vervelend. Daarom hecht Zelf Besparen zich aan de nazorg die wij bieden. Na jouw installatie kun je ervoor kiezen om een servicepakket op je panelen aan te schaffen. Hiermee monitoren wij jouw systeem 24/7. Zodra wij een storing zien bellen wij je gelijk op om de storing binnen 72 uur te verhelpen. Daarnaast kun je nog van veel extra service en geruststelling profiteren binnen dit servicepakket.

Begin nu met
besparen!

vraag een gratis adviesgesprek aan en ontdek hoeveel jij gaat besparen!

Hoeveel kan ik besparen?

Doe de gratis dakscan!

vrijblijvend adviesgesprek

advies op maat

gewoon bij jou thuis

wij gaan voor kwaliteit

kwaliteit, tot in de details aan toe

totale ontzorging

van adviesgesprek tot uitvoering

vrijblijvend adviesgesprek